Můj dům, můj hrad

Blíží se čas dovolených a spousta z Vás se rozhodne svůj byt či dům dočasně opustit a s rodinou si vyrazíte poznávat krásy malebných zákoutí českých anebo zahraničních. Abyste předešli nemilým překvapením při návratu domů, je třeba myslet na bezpečnostní opatření, která Vám mohou ušetřit čas, peníze a hlavně nervy. V následujících řádcích naleznete seznam, který Vám s tím pomůže.
velký dům s bazénem
1. Vypněte pro jistotu všechny elektrické spotřebiče, které nejsou nutné, odpojte přívod plynu a vodu. Tím zamezíte případnému vytopení sousedů nebo alespoň ušetříte trochu peněz za zapnuté světlo, na které jste zapomněli.

2. Pokud Váš zvířecí miláček nepojede s Vámi, nemůžete ho nechat napospas. Zkuste sehnat hlídání u rodiny nebo u kamarádů. Existují i zvířecí hotely, kde se rádi za nějaký ten poplatek o mazlíčka postarají. Rostliny náchylné na sucho, které by mohly zvadnout vydatně zalijte.
zloděj u dveří
3. Nedávejte informaci, že jedete na měsíc na dovolenou na sociální sítě. Sousedi Vám mohou závidět i z fotek, které uveřejníte až po svém návratu a pro zloděje nebudete tak snadný cíl.

4. Bezpečnostní prvky jako náhodné zapínání světel v chodbě, záznam štěkajícího psa nahraný na audio za dveřmi jsou velice funkční a nejednoho chmatáka odradí. Stejně jako zavřené všechny přístupové vchody a okna, zloděj hledá především snadný lup!

5. Není nad to mít domov hlídaný kamerovým systémem, který přenáší záznam do Vašeho chytrého telefonu. Pokud máte čipernou paní sousedku, která má přehled a je na telefonu máte dokonalý přehled v obou případech.
záplavy v obýváku
6. Pořiďte si pojištění domácnosti. A teď už můžete být opravdu bez obav.
Pokud jste postupovali podle seznamu, můžete být klidní a Váš hrad zůstane nedobitý. A vy si budete moci vychutnat dovolenou bez obav. Chalíl Džibrán řekl, že Váš dům je výrazem Vašeho strachu. Já říkám, že domov nám poskytuje především bezpečí.